Zoveel te zien en te doen!

Laat u verrassen door Roerdalen: wandelend, fietsend, te paard of zelfs per luchtballon. De speeltuinen en zwembaden bieden daarnaast prima vertier voor gezinnen met kinderen.

We zien het landschap van de Meinweg vanuit vogelperspectief, vanuit de uitkijktoren. We zien een wandelpad met in de verte twee mensen die een hond uitlaten.
 • Te voet

  Of u nu een sportieve uitdaging zoekt of een korte wandeling wil maken: in Roerdalen liggen de mooiste wandelingen aan uw voeten.

  Wandelaars lopen tussen paarse heide.
 • Te paard

  Maak een prachtige rit over de uitgestrekte men- en ruiterroutes in Roerdalen. Liever niet zelf de teugels in handen? Kies dan voor een huifkartocht.

  Een ruiter knuffelt met haar paard
 • Op de fiets

  Maak per fiets kennis met de uitgestrekte bossen, afwisselende landbouwgebieden, het prachtige dal van de Roer en de zes kerkdorpen van Roerdalen.

  Op de voorgrond een rode klaproos in bloei. Op de achtergrond een weg met in de berm een geparkeerde fiets. Aan de fiets hangt een groene fietstas. Het weer is zonnig en de hemel helder blauw.
 • Sport en spelen

  Toe aan wat actie? Daag vrienden of familie uit op de bowlingbaan, ga survivallen, bezoek de speeltuin of sla een balletje op de golfbaan.

  Twee auto's die op de racebaan rijden in speeltuin de Gitstap. Op de achtergrond zien we groen, een picknicktafel en een stenen gebouw.
 • Winkelen

  In Roerdalen vindt u een aantal bijzondere, authentieke winkeltjes met allerlei leuks en lekkers uit de regio: de smaakmakers van Roerdalen!

  Het bovenaanzicht van een mand met streekproducten, bijvoorbeeld honing en Gagelbier. De mand ligt in het stro en links is een rode, boerenzakdoek zichtbaar.
 • Zwemmen

  Baantjes trekken in het binnenzwembad of relaxen aan het strand? Zwemmen kan in Roerdalen binnen, buiten, sportief én recreatief.

  Drie meisjes in zwemkleding op een bankje. We zien de meisjes van de achterkant. Ze kijken uit op zwembad 't Sweeltje.
 • Op en aan het water

  In het waterrijke Roerdalen is het heerlijk vertoeven op of aan het water. Bijvoorbeeld per kano. Of wat dacht u van een vistripje aan de Roer?

  We zien de Roer met daarop twee groene kano's. In elke kano zitten twee personen die we met rode roespanen over het water zien varen. De omgeving is bosrijk en zonnig.
 • Met de auto of op de motor

  Speciaal voor automobilisten en motorrijders ontwikkelde Hart van Limburg een prachtige route waarop u onderweg kennismaakt met Roerdalen.

  Een oldtimer mini rijdt over de weg
 • Geluksexpres en Ballonvaart

  Uw bezoek aan Roerdalen extra bijzonder maken? Verken onze natuur en kerkdorpen vanuit een luchtballon of via een ritje per Geluksexpres.

  We zien een elektrisch shuttletrein met twee wagens: de Geluksexpres. De treintjes zijn blauw van kleur en rijden op een verharde weg met bomen aan de zijjkant van de weg.