Uw bezoek aan Roerdalen wordt nóg specialer vanuit de lucht of per Geluksexpres. De natuurgebieden, de Roer en de zes kerkdorpen bekijkt u vanuit de lucht of vanuit de Geluksexpres letterlijk en figuurlijk vanuit een ander perspectief.

We zien een elektrisch shuttletrein met twee wagens: de Geluksexpres. De treintjes zijn blauw van kleur en rijden op een verharde weg met bomen aan de zijjkant van de weg.

Geluksexpres

Dit volledig elektrische voertuig brengt u naar de meest bijzondere plekjes in Roerdalen. Op een rustig tempo, zodat u volop en fluisterstil geniet van het uitzicht. Onderweg vertelt een gids u meer over de bijzondere dieren en planten die u onderweg tegenkomt. U kunt de Geluksexpres ook boeken als groepsuitje. Bekijk de routes op de website van Hart van Limburg(externe link). Kijk voor meer informatie over arrangementen, opstappunten, prijzen en reserveren op de website van de Geluksexpres(externe link).

Ballonvaart

Weinig wind, hoge wolken, genoeg zicht en geen regen? Het perfecte moment om Roerdalen vanuit de lucht te bewonderen! Zie de Roer meanderen door het landschap en bekijk de prachtige bossen en uitgestrekte vlaktes eens vanuit een compleet ander perspectief. Bekijk voor meer informatie over ballonvaarten in Roerdalen de website van Kurstjens Ballonvaarten(externe link).

Het onderste deel van een blauwe luchtballon, de mand onder de ballon en op de achtergrond een zonsondergang.