In onze waterrijke gemeente is het heerlijk vertoeven op of aan het water. Wat dacht u van een avontuurlijke kanotocht over de Roer? Liever op een rustigere manier genieten van het water? Sla dan uw hengel uit tijdens een ontspannen vistripje aan de Roer of bij één van de vijf visvijvers. Zwemmen of watersporten? Kijk voor meer informatie op de pagina Zwemmen.

Kanovaren

Zin in actie? Jaarlijks is het van 1 juni tot 1 oktober mogelijk om de Roer per kano te verkennen. Regel uw kanotocht op tijd, want u heeft een vergunning nodig. Meer informatie over de regels en reserveren vindt u op de website van Waterschap Limburg(externe link).

Een kano huren? Dat kan via de website van Boerderijhoeve Schurenhof(externe link) in Vlodrop. Zij kunnen u ook informeren over het regelen van de kanovergunning.

Twee kanovaarders in een groene kano met roze spatels. We zien de twee personen van de achterkant op het zonnige water varen.

Vissen

In de Roer zwemmen meer dan dertig soorten vis. Bijvoorbeeld zalm, zee-, beek- en bronforel, kopvoorn, sneep en barbeel. Om te mogen vissen in de Roer heeft u een visvergunning en/of een VISpas nodig.

Bekijk voor actuele informatie over visvergunningen voor vissen in de Roer op de website van Hart van Limburg(externe link). Alle informatie over de VISpas vindt u op website van Sportvisserij Nederland(externe link).

We zien een panorama-landschap met op de voorgrond tot aan de horizon water: visvijver de groene beek. op de voorgrond zien we twee vishengels. Op de horizon zien we bomen. De lucht is blauw en er is lichte sluierbewolking te zien.

Visvijvers

In de dorpen Herkenbosch, Vlodrop en Posterholt liggen visvijvers die eigendom zijn/worden beheerd door de plaatselijke hengelsportverenigingen. Naast de VISpas moet u ook bij deze verenigingen een vergunning aanvragen om te mogen vissen. Ook als u al ergens anders lid bent. Dubbele afdracht wordt terug gegeven door Sportvisserij Nederland(externe link).

Voor de visvijvers in Montfort en Sint Odiliënberg vraagt u (naast uw VISpas) een vergunning aan bij de gemeente Roerdalen. Hiervoor kunt u telefonisch contact opnemen met gemeente Roerdalen(externe link).

Hieronder vindt u informatie over de visvijvers in onze dorpen.

Herkenbosch

De visvijver in Herkenbosch ligt aan De Meinweg. Voer 'Wachtpostvijver' of onderstaand adres in op uw navigatiesysteem. Voor meer informatie kunt u terecht bij:

Montfort

De visvijver in Montfort ligt tussen de Boordmoolweg en Achter de Hoven. Voor een visvergunning kunt u contact opnemen met gemeente Roerdalen(externe link). Een VISpas is niet nodig.

Posterholt

De visvijver in Posterholt ligt aan de Holsterkampweg. Voor meer informatie kunt u terecht bij:

Vlodrop

De visvijver in Vlodrop ligt aan de Effelderweg. Bezoek voor meer informatie de website van Hengelsportvereniging De Rietvoorn(externe link).

Sint Odiliënberg

De visvijver in Sint Odiliënberg ligt in 't Zittart. Voor een visvergunning kunt u contact opnemen met gemeente Roerdalen(externe link). Een VISpas is niet nodig.