De hemel op aarde voor mensen met paarden

140 kilometer aan ruiter-en menpaden wachten op u in Roerdalen. U stippelt makkelijk een prachtige route uit via de ruiterrouteplanner op de website van Hart van Limburg. Liever een routekaart op papier? Deze is te koop bij de Geluksinfopunten. Liever niet zelf de teugels in handen? Dan is een huifkartocht misschien wel iets voor u!

We zien een gras landschap met in de verte bomen. De zon staat laag en komt van rechts. Op de voorgrond zien we vier bruine paarden.

Ruiterroutes

Ruiters te paard op een bospad, gezien vanaf de achterkant
Een vrouw staat voor een paard in een stal.

Maneges

Wilt u Roerdalen verkennen per paard? Dan zijn de maneges een goed startpunt. Bekijk de websites van de maneges voor hun aanbod.

Roerdalen Horse Experience

Liever wat meer actie? Dan kunt u gebruik maken van de Roerdalen Horse Experience: een hindernisbaan voor ruiters en menners. De baan ligt op de hoek van de Verlengde Wijngaardstraat en de Venweg in Herkenbosch. De Roerdalen Horse Experience bestaat uit hindernissen voor beginners en voor gevorderden. Dit maakt deze vernieuwde baan aantrekkelijk voor recreanten én voor professionals.

Een ruiter op een bruin paard. Het paard springt over een hindernis heen.
Een ruiter knuffelt haar paard.

Overnachten met uw paard

Roerdalen is de perfecte plek voor een vakantie of een weekendje weg met uw paard. In Herkenbosch, Posterholt en Vlodrop zijn er overnachtingsplekken waar u ook uw paard kunt stallen. U vindt ze onder 'Hotels, B&B's en appartementen'

Eten en drinken

Op de pagina 'Eten en drinken' ziet u waar u (onderweg) terecht kunt voor een hapje en een drankje. 

Huifkartocht

Liever niet zelf de teugels in handen? Of wilt u met uw gezin of groep de natuur beleven per paard? Dan is een huifkartocht een leuke optie. Bij Manege Venhof, bij de Gitstap en bij Meinweg Roerdal Ritten kunt u terecht voor een prachtige huifkartocht door het Meinweggebied.

Een stevig paard trekt een huifkar door het bos