De hemel op aarde voor mensen met paarden

Maak een prachtige rit over de uitgestrekte men- en ruiterroutes in Roerdalen. Liever niet zelf de teugels in handen? Dan is een huifkartocht misschien wel iets voor u!

We zien een gras landschap met in de verte bomen. De zon staat laag en komt van rechts. Op de voorgrond zien we vier bruine paarden.

Ruiter- en menpaden

150 kilometer aan ruiter-en menpaden wachten op u in Roerdalen. U stippelt makkelijk een prachtige route uit via de ruiterrouteplanner op de website van Hart van Limburg (VVV)(externe link). Via 95 knooppunten kunt u uw eigen route uitstippelen over de Meinweg en doorrijden naar bijvoorbeeld het Sweeltje en de Luzenkamp. Ook kunt u doorrijden naar Echt-Susteren en Roermond of Duitsland. Rond het gebied liggen diverse maneges die kunnen dienen als startpunt voor uw tocht. 

Ruiters laten hun paarden een vennetje ingaan.
Een vrouw staat voor een paard in een stal.

Maneges

Wilt u Roerdalen verkennen per paard? Dan zijn de maneges een goed startpunt. Bekijk de websites van de maneges voor hun aanbod.

Overnachten met uw paard

Roerdalen is de perfecte plek voor een vakantie of een weekendje weg met uw paard. In Herkenbosch, Posterholt en Vlodrop zijn er overnachtingsplekken waar u ook uw paard kunt stallen. U vindt ze onder 'Hotels, B&B's en appartementen' op de pagina Eten, drinken en slapen. 

We zien een jong meisje met een witte helm op de rug van een paard. Het meisje lacht, buigt naar voren en houdt zich vast aan het paard.
Twee ruiters op een bospad.

Hindernisbaan

Liever wat meer actie? Dan kunt u gebruik maken van de hindernisbaan voor ruiters en menners bij manege Venhof.  De hindernissen bestaan uit grote eikenhouten stammen. De zwaarte van de hindernissen is zo gekozen dat zowel recreanten als topsporters er gebruik van kunnen maken.

Huifkartocht

Liever niet zelf de teugels in handen? Of wilt u met uw gezin of groep de natuur beleven per paard? Dan is een huifkartocht een leuke optie. Bij Manege Venhof(externe link) en bij de Gitstap(externe link) kunt u terecht voor een huifkartocht door het Meinweggebied. Op beide plaatsen bent u ook van harte welkom voor een kop koffie, een stuk Limburgse vlaai of een heerlijk menu.

Een stevig paard trekt een huifkar door het bos