De hemel op aarde voor mensen met paarden

Maak een prachtige rit over de uitgestrekte men- en ruiterroutes in Roerdalen. Liever niet zelf de teugels in handen? Dan is een huifkartocht misschien wel iets voor u!

We zien een gras landschap met in de verte bomen. De zon staat laag en komt van rechts. Op de voorgrond zien we vier bruine paarden.

Ruiter- en menpaden

140 kilometer aan ruiter-en menpaden wachten op u in Roerdalen. U stippelt makkelijk een prachtige route uit via de ruiterrouteplanner op de website van Hart van Limburg(externe link). Via 95 knooppunten kunt u uw eigen route uitstippelen over de Meinweg en doorrijden naar bijvoorbeeld het Sweeltje en de Luzenkamp. Ook kunt u doorrijden naar Echt-Susteren en Roermond of Duitsland. Rond het gebied liggen diverse maneges die kunnen dienen als startpunt voor uw tocht. 

Een ruiter knuffelt haar paard.
Een vrouw staat voor een paard in een stal.

Maneges

Wilt u Roerdalen verkennen per paard? Dan zijn de maneges een goed startpunt. Bekijk de websites van de maneges voor hun aanbod.

Overnachten met uw paard

Roerdalen is de perfecte plek voor een vakantie of een weekendje weg met uw paard. In Herkenbosch, Posterholt en Vlodrop zijn er overnachtingsplekken waar u ook uw paard kunt stallen. U vindt ze onder 'Hotels, B&B's en appartementen' op de pagina Eten, drinken en slapen. 

We zien een jong meisje met een witte helm op de rug van een paard. Het meisje lacht, buigt naar voren en houdt zich vast aan het paard.
Een ruiter op een bruin paard. Het paard springt over een hindernis heen.
Foto: Stefan Engels

Roerdalen Horse Experience

Liever wat meer actie? Dan kunt u gebruik maken van de Roerdalen Horse Experience(externe link): een hindernisbaan voor ruiters en menners. De baan ligt op de hoek van de Verlengde Wijngaardstraat en de Venweg in Herkenbosch. De Roerdalen Horse Experience bestaat uit hindernissen voor beginners en voor gevorderden. Dit maakt deze vernieuwde baan aantrekkelijk voor recreanten én voor professionals.

Huifkartocht

Liever niet zelf de teugels in handen? Of wilt u met uw gezin of groep de natuur beleven per paard? Dan is een huifkartocht een leuke optie. Bij Manege Venhof(externe link), bij de Gitstap(externe link) en bij Meinweg Roerdal Ritten(externe link) kunt u terecht voor een prachtige huifkartocht door het Meinweggebied.

Een stevig paard trekt een huifkar door het bos