Groot geluk zit meestal in kleine dingen. In Roerdalen werken we onder de vlag van ‘Klein Geluk uit Roerdalen’ aan het vergroten van dat kleine geluk. Daarbij maken we gebruik van de 10 pijlers van geluk.

We begonnen jaren geleden vooral op het gebied van toerisme en recreatie. Inmiddels ontstaan er vanuit de Klein Geluk-gedachte steeds meer mooie en sociale en maatschappelijke initiatieven en verbindingen. Je realiseren dat je kunt bijdragen aan het geluk van een ander staat centraal. We willen inwoners en bezoekers raken met dit ideaal.

Onze geluksplekken

Welke plekken in Roerdalen maken ons gelukkig? Inwoners van Roerdalen nomineerden 200 verschillende geluksplekken. Uiteindelijk selecteerde geluksambassadeur Leo Bormans(externe link) er 26. Zes daarvan zijn speciaal bedoeld voor kinderen. Op iedere geluksplek vindt u tips en opdrachten die u helpen om stap voor stap te werken aan het vergroten van uw eigen geluk.

Ontdek de geluksplekken

Een vlinder met mooie blauwe vleugels met oranje en zwarte stippen zit op een takje.

Geluksweek

Één keer per jaar zetten we in Roerdalen het thema 'geluk' extra in het zonnetje. Dat doen we tijdens onze Geluksweek. Zo werken we samen aan het vergoten van Klein Geluk. Gun uzelf het geluk om dit mee te beleven! Houd deze website in de gaten voor meer informatie over de aankomende Geluksweek.

Geluksspeurtocht

Geluksambassadeur Leo Bormans ontwikkelde een unieke geluksspeurtocht speciaal voor kinderen van 4 tot 10 jaar oud. Een mooie wandeling door het bos met onderweg kleine opdrachtjes. Met wie ga jij los in het bos? Je kunt de speurtocht tegen een kleine vergoeding ophalen in het restaurant van Rijstal Venhof(externe link), Venhof 2 in Herkenbosch. Na afloop ontvangen de kleine gelukszoekers een leuke attentie. Veel geluk gewenst!

Een cartoon van 3 kindjes in het gras. Er zijn voetsporen te zien en een hartje. De tekst zegt: Speurneuzen opgelet!