Met de wind in de rug

Sportief of recreatief: per fiets is het in elk seizoen goed vertoeven in Roerdalen! Maak vanaf uw stalen ros kennis met de uitgestrekte bossen, afwisselende landbouwgebieden, het prachtige dal van de Roer en de 6 kerkdorpen met hun monumenten en bezienswaardigheden. Zelf uw route plannen? Maak gebruik van de fietsrouteplanner op de website van Hart van Limburg

Twee mensen op een wielrenfiets. De mensen fietsen achter elkaar en we zien hen allebei van de zijkant. Ze fietsen op een weg en op de weg is de schaduw van de fietsen zichtbaar. Op de achtergrond zien we een velt.
 • Fietsroutes

  Maak via één van deze prachtige fietsroutes kennis met de natuur, historie en andere bezienswaardigheden die Roerdalen rijk is.

 • Themafietsroutes

  Er zijn veel prachtige fietsroutes in Roerdalen. Maar wist u dat er ook een aantal interessante themafietsroutes zijn? U vindt ze hieronder.

 • Fietsevenementen

  Fietsgeluk ervaren met gelijkgestemden? Neem deel aan de fietsevenementen die jaarlijks in en rond Roerdalen worden georganiseerd.

 • Mountainbiken en gravelbiken

  Sportieve fietser? Verken Roerdalen dan per mountainbike of gravelbike, bijvoorbeeld in Nationaal Park de Meinweg of in het bos tussen Sint Odiliënberg en Montfort.