Met de wind in de rug

Sportief of recreatief: per fiets is het in elk seizoen goed vertoeven in Roerdalen! Maak vanaf uw stalen ros kennis met de uitgestrekte bossen, afwisselende landbouwgebieden, het prachtige dal van de Roer en de 6 kerkdorpen met hun monumenten en bezienswaardigheden.

Twee mensen op een wielrenfiets. De mensen fietsen achter elkaar en we zien hen allebei van de zijkant. Ze fietsen op een weg en op de weg is de schaduw van de fietsen zichtbaar. Op de achtergrond zien we een velt.
 • Fietsroutes

  Maak via één van deze prachtige fietsroutes kennis met de natuur, historie en andere bezienswaardigheden die Roerdalen rijk is.

  Op de voorgrond een rode klaproos in bloei. Op de achtergrond een weg met in de berm een geparkeerde fiets. Aan de fiets hangt een groene fietstas. Het weer is zonnig en de hemel helder blauw.
 • Fietsevenementen

  Fietsgeluk ervaren met gelijkgestemden? Neem deel aan de fietsevenementen die jaarlijks in en rond Roerdalen worden georganiseerd.

  We zien een fietspad middenin een zeer groene, bosrijke omgeving: in Nationaal Park De Meinweg. Op het fietspad zien we de achterkant van 4 mensen op een fiets. Bij één van de fietsers zit een kind achterop in een kinderstoeltje.
 • Mountainbiken

  Sportieve fietser? Verken Roerdalen dan per mountainbike, bijvoorbeeld in Nationaal Park de Meinweg of in het bos tussen Sint Odiliënberg en Montfort.

  Op de voorgrond zien we sprieten droog gras. Op de achtergrond twee mountainbikers die op een zandpad fietsen.