In Roerdalen vindt u een aantal bijzondere winkeltjes waar u kennismaakt met allerlei leuks en lekkers uit de regio. We hebben deze smaakmakers hieronder voor u op een rijtje gezet.

Marie-Anne's Snoepwinkeltje

Ga terug in de tijd in dit nostalgische snoepwinkeltje in Posterholt. Van oud-Hollandse dropjes tot kleurrijke spekjes en van lolly's tot laurierstaven: uitzoeken maar!

Hoofdstraat 65, 6061 CB Posterholt
(0475) 403 118
Bekijk de Facebook-pagina(externe link)

We zien Marie-Anne, de eigenaresse van het snoepwinkeltje in Posterholt achter de toonbank van haar winkel, omringt door potten met gekleurde snoepjes.
Het bovenaanzicht van een mand met streekproducten, bijvoorbeeld honing en Gagelbier. De mand ligt in het stro en links is een rode, boerenzakdoek zichtbaar.

Boerderijwinkel Schurenhof

Schurenhof in Vlodrop staat bekend om de bijzondere streekproducten, waaronder hun eigen Roerdaler Gagelbier. Hier proeft u Roerdalen op alle mogelijke manieren.

Grootestraat 49, 6063 AK  Vlodrop
(0475) 403 393
www.schurenhof.nl(externe link)

Slijterij en Wijnboetiek het Steenhuis

In deze speciaalzaak in Vlodrop kijken liefhebbers van een lekker drankje hun ogen uit. Kies uit het ruime assortiment speciaalbieren en wijnen of laat u verrassen door Henk en Elvira.

Grootestraat 3, 6063 AK Vlodrop
(0475) 402 327
www.hetsteenhuis.com(externe link)

Een winkel met schappen vol flessen wijn. Bovenop de schappen staan kratten. In het midden is een wijnvat zichtbaar.
We zijn een winkel vol houten schappen met een houten vloer en houten plafondbalken. In de schappen staan onder andere brood, eieren, meel en jam.

Het winkeltje bij de Gitstappermolen

Bij de Gitstappermolen in Vlodrop ligt dit knusse winkeltje vol heerlijke, versgebakken broden en zoetigheden. U vindt er ook producten als huisgemaakte jam en lokale kazen.

Gitstappermolenweg 1, 6063 NT Vlodrop
(0475) 535 224
www.gitstap.nl (externe link)

Het Akkertje

In Sint Odiliënberg ligt de pompoenkwekerij van de familie Theunissen. Wat ooit begon als hobby is uitgegroeid tot een een bedrijf waar meer dan 150 soorten pompoenen worden gekweekt. In het najaar absoluut het bezoeken waard!

In 2017 kwam Het Akkertje voorbij in tv-programma BinnensteBuiten. Kijk het fragment terug op de website van KRO-NCRV(externe link).

Berkenallee 2, 6077 PA Sint Odiliënberg
(0475) 333 530
www.mijnakkertje.nl(externe link)

Verschillende soorten sierpompoenen op een houten vlonder bij een hooibaal.

Uitgebreid shoppen?

In Vlodrop hebben ondernemers uit Roerdalen en uit het Duitse Wassenberg zich verenigd tot Rothenbach Shopping Collectief(externe link). En met de auto, fiets of bus bent u vanuit Roerdalen binnen enkele minuten in Roermond. In het historische centrum vindt u een uitgebreid aanbod van winkelketens en unieke boetiekjes. Bekende merken shopt u voordelig in het Designer Outlet Roermond(externe link).

We zien een rek met diverse kledingstukken, hangend aan houten kledinghangers.