Stippel uw eigen fietsroute uit via de fietsrouteplanner voor het knooppuntensysteem, een landelijk netwerk van fietspaden. Natuurlijk kunt u ook kiezen voor één van onderstaande routes, die al volledig voor u zijn uitgestippeld. Het Nederlandse knooppuntensysteem sluit aan op het Duitse en Belgische netwerk, zodat u ook een kijkje kunt nemen aan de andere kant van de grens.

Routes in Nationaal Park De Meinweg

In Nationaal Park De Meinweg kunt u naar hartenlust fietsen. We hebben een aantal mooie routes voor u op een rij gezet. 

  • Fietsroute Meinweg en Roerdal: 36 km (in te korten naar 23 km). Fiets langs de snelstromende Roer, het leefgebied van bever en ijsvogel. De fietsroute start bij Bezoekerscentrum De Meinweg aan de Meinweg 2 in Herkenbosch. 
  • Van Roermond naar Meinweggebied het Melickerven: Vanuit Roermond maakt u een fantastische tocht door de bossen naar het Melickerven op de Meinweg. De fietsroute staat aangegeven op kleine bordjes langs de weg.
  • De Meinwegroute: 15 km. Deze route brengt u vanaf Bezoekerscentrum De Meinweg aan de Meinweg 2 in Herkenbosch, over de verharde Meinweg door het bos naar het oude klooster St. Ludwig. Via Vlodrop-station en Rothenbach komt u weer terug bij het startpunt in Herkenbosch.
We zien een fietspad middenin een zeer groene, bosrijke omgeving: in Nationaal Park De Meinweg. Op het fietspad zien we de achterkant van 4 mensen op een fiets. Bij één van de fietsers zit een kind achterop in een kinderstoeltje.

Nog meer mooie fietsroutes 

  • Bekijk de themafietsroutes voor een verrassende fietstocht door Roerdalen. 
  • Fietsroute Vlootbeekdal:50 km. Fiets door mooie dorpen en velden op deze route door het Vlootbeekdal. 
  • Georoute Meinweg en Roerdal: 23 km. De Georoute gaat niet alleen door De Meinweg maar ook door het Roerdal, dat net ten zuiden van Nationaal Park De Meinweg ligt. Op sommige punten is de route gemarkeerd met grote Maasstenen. 
Een houten bankje dat uitkijkt op water en groene bomen.
We zien een bospad op een zonnige dag met links en rechts veel groene planten. Op het pad zien we de achterkant van iemand op een ligfiets. Hij draagt een helm en een blauw t-shirt. Er hangen rode fietstassen op de ligfiets en achterop de fiets wappert een vlag met zwart, rood en geel: de Duitse vlag.

Toeren per Velomobiel en ligfiets

Op de website van ligfietsclub Grensrijder vindt u een overzicht van diverse routes en evenementen wanneer u Roerdalen per Velomobiel of ligfiets wilt verkennen. De website is opgezet voor en door Velomobiel- en ligfietsrijders in de Euregio.

Fiets huren? 

Geen eigen fiets in de buurt? Geen probleem. Huur een fiets, e-bike of mountainbike bij:

Een fiets staat tegen een stevige paal naast een grote boom.