Cultuur snuiven, de grens over of gewoon gezellig fietsen met gelijkgestemden? Neem deel aan één van de fietsevenementen die jaarlijks in en rond Roerdalen worden georganiseerd. Op deze pagina zetten we deze fietstochten voor u op een rijtje.

Fietstocht Natuurlijk... Theater

Elk jaar in augustus vindt fietsevenement 'Natuurlijk... Theater' plaats als onderdeel van het Limburg Festival. Deze afwisselende fietsroute van ongeveer 30 kilometer brengt u naar mooiste plekjes van Roerdalen en Wassenberg. Onderweg zorgen internationale theatergroepen voor verrassende acts. Bezoek voor meer informatie en tickets de website van het Limburg Festival.

We zien twee vrouwen met rode jurken aan die aan kabels hangen. Ze zetten zich af tegen een kerktoren. Dit is een foto van een dansoptreden tijdens het Limburg Festival van 2021
Een houten brug: de fietsersbrug in Melick. Op de brug fietst een mevrouw met een mandje achterop de fiets. Links van haar wandelt een meneer. We zien beiden personen van de achterkant de brug oversteken.

Niederrheinischer Radwandertag

Deze grote, internationale fietstocht wordt jaarlijks georganiseerd op de eerste zondag in juli. Vanuit meer dan 60 plaatsen in het Nederlands-Duitse grensgebied kunt u deelnemen aan fietstochten. De tochten variëren in lengte van 30 tot 75 kilometer en deelname is gratis. Bezoek voor een overzicht van alle routes de website van Niederrhein Tourismus (DE). Een folder met informatie ligt voor u klaar in het gemeentehuis van Roerdalen.

Fietsvierdaagse de Roerstreek

Elke zomer vindt Fietsvierdaagse de Roerstreek plaats. Dit evenement wordt georganiseerd door Stichting Fietsvierdaagse De Roerstreek en biedt jaarlijks vier prachtige fietsroutes aan, dwars door het Midden-Limburgse landschap. Sommige routes nemen u mee de Duitse grens over. Bezoek voor meer informatie de website van Fietsvierdaagse de Roerstreek.

We zien een weg met ongeveer vijftien mensen op een fiets. Ze fietsen in de richting van de camera. Het zijn deelnemers van de fietsvierdaagse 2009. Links is een weide zichtbaar met daarin bruin met witte koeien.
We zien een bospad op een zonnige dag met links en rechts veel groene planten. Op het pad zien we de achterkant van iemand op een ligfiets. Hij draagt een helm en een blauw t-shirt. Er hangen rode fietstassen op de ligfiets en achterop de fiets wappert een vlag met zwart, rood en geel: de Duitse vlag.

Velomobiel en ligfiets evenementen

Op de website van ligfietsclub Grensrijder vindt u een overzicht van diverse routes en evenementen wanneer u Roerdalen per Velomobiel of ligfiets wilt verkennen. De website is opgezet voor en door Velomobiel- en ligfietsrijders in de Euregio.