Op stap in Roerdalen met het hele gezin? Op naar de speeltuin! Speeltuinen PeeWee en 't Vinkenès  in Posterholt en de Gitstap in Vlodrop garanderen urenlang speelplezier voor jonge gelukszoekers in Roerdalen. Buiten én binnen! In de kerkdorpen vindt u naast deze speeltuinen nog diverse andere grote en kleine veldjes met speeltoestellen.

Speeltuin de Gitstap

Bij restaurant de Huifkarhoeve in Vlodrop ligt speeltuin de Gitstap. Op het terrein van 17.000 m2 vindt u een grote kabelbaan, meerdere trampolines, een tokkelbaan, springkussens, een racebaan en diverse klim- en speeltoestellen.

Bekijk voor meer informatie, openingstijden en tarieven de website van de Gitstap.

Twee auto's die op de racebaan rijden in speeltuin de Gitstap. Op de achtergrond zien we groen, een picknicktafel en een stenen gebouw.
We zien een ballenbak vol gekleurde balletjes. In de ballenbak zien we de achterkant van het hoofd van een kind. De rest van het lijf is verstop in de ballenbak.

Kinderspeeldorp PeeWee

Binnen- en buitenspeeltuin PeeWee biedt uren speelplezier voor het hele gezin. Er is een indoor speeltuin van 2.400 m2 en een buitenspeeltuin van 20.000 m2. Ook is er een kinderboerderij met onder andere dwerggeiten, alpaca's, varkens, koeien, konijnen en vogels.

Bekijk voor meer informatie, openingstijden en tarieven de website van PeeWee.

Speeltuin en ontmoetingsplek 't Vinkenès

Aan de Rector van den Boornlaan in Posterholt vindt u ontmoetingsplek en speeltuin 't Vinkenès (het Vinkennest). Deze plek wordt door een groep enthousiaste buurtbewoners onderhouden. U vindt er diverse speeltoestellen, een zandbak, een voetbalveld, een BMX-baan en er worden regelmatig activiteiten georganiseerd. Bezoek voor meer informatie de Facebook-pagina van 't Vinkenès.

We zien vijf kinderen spelen in de zandbak en bij de zandtafel in speeltuin 't Vinkenes in Posterholt. Op de achtergrond zien we een klimrek, gras en bomen.
We zien twee kinderen spelen met houten verbindingen waar water doorheen stroomt. Het is de natuurspeelplaats bij Nationaal Park de Meinweg.

Speelbos Nationaal Park De Meinweg

Tussen de bomen naast De Boshut ligt deze avontuurlijke natuurspeelplaats. Kom klimmen en klauteren of lekker kliederen met water. Vanaf deze plek starten ook een aantal (educatieve) wandelroutes. Wat dacht u van het Kabouterpad? Informatie en de rugzak voor het Kabouterpad zijn verkrijgbaar in Brasserie De Boshut. Meer informatie over het speelbos leest u op de website van De Boshut.