Bij het Kerkplein in Sint Odiliënberg staat een bankje aan de rivier de Roer. Vanaf dit bankje geniet u van een idyllisch uitzicht over het water en op de torens van de Romaanse Basiliek van de Heiligen Wiro, Plechelmus en Otgerus. Al in de 8e eeuw stond hier op de Petrusberg een abdij. De basiliek is van grote historische waarde voor de omgeving. Wist u dat ‘basiliek’ een eretitel is die in heel Nederland maar door 25 kerken gedragen mag worden?

Locatie in Sint Odiliënberg

U vindt de basiliek op de Petrusberg aan het Kerkplein, 6077 AA in Sint Odiliënberg. Vanaf het bankje aan de Roer, vlakbij het plein, heeft u een fantastisch zicht op de basiliek.

Coördinaten Global Positioning System (GPS): 51.14886, 5.99971.

Open in Google Maps(externe link)

Haal hier uw Gouden Gelukstip op!

Bij deze Geluksplek hoort een Gouden Gelukstip: een tip of opdracht die u helpt met het werken aan uw eigen geluk. Haal de Gouden Gelukstip op bij het Roerstreekmuseum(externe link) aan het Kerkplein 10 in Sint Odiliënberg. Haal hier ook de Kindertip op die hoort bij Kindergeluksplek K3: De Libelle bij de Roer.

Weerspiegeling van de torens van de basiliek in Sint Odiliënberg. De torens spiegelen in een plas water. In de plas liggen ook oranje herfstbladeren.