Ga samen met papa, mama, opa, oma of vriendjes en vriendinnetjes op zoek naar de geheime geluksplekken van Roerdalen! Een geluksplek is een plaats die heel bijzonder is. Waarom? Dat houden we nog even geheim…

Het enige dat we verklappen, is dat bij iedere plek een dier de hoofdrol speelt. Doe bij iedere plek de opdrachten die op het geluksbord staan. Ze helpen je om éxtra blij te worden! Het geluksbord wijst je ook de weg naar de Gouden Gelukstip waarmee je thuis kunt knutselen. Ga je mee op deze bijzondere speurtocht naar geluk?

Bekijk op de kaart

K1: De Sprinkhanen in de Stuifduinen

Deze plek is door kinderen van Roerdalen genomineerd als kinderplek. Het is de ideale plek om te ravotten in het zand, van de duinen te glijden, verstoppertje te spelen of in de bomen te klimmen. Deze plek ligt in Montfort en is ook een geluksplek voor volwassenen.

Meer over deze geluksplek

Twee kinderen die met een schep spelen in het zand van de duinen van Rozendaal.
We zien een weide met een kind dat een alpaca voert. Het kind draagt een groen t-shirt en heeft blonde krullen. Het kind heeft een pluk stro in zijn handen en brengt deze naar het gezicht van een bruine alpaca.

K2: De nieuwsgierige Alpaca's van het Kasteel

Hier vind je alpaca's, ook wel schaapkamelen genoemd omdat ze op een schaap én op een kameel lijken! De alpaca's van het kasteel zijn heel gelukkig want ze wonen op een kindergeluksplek! Kun jij ze allemaal vinden? Deze plek ligt in Posterholt en is ook een geluksplek voor volwassenen.

Meer over deze geluksplek

K3: De Libellen bij de Roer

Hier vliegen libellen over en rondom het water. Ze kunnen vliegen als een helikopter: recht omhoog, stil hangen in de lucht en zelfs achteruit. Libellen zijn net mensen. Ze lijken op elkaar maar zijn allemaal anders. Kijk maar eens goed! Deze plek ligt in Sint Odiliënberg en is ook een geluksplek voor volwassenen. 

Meer over deze geluksplek

Twee kindjes huppelen over een bospad
We zien een jong kind met blonde haren dat in een klimrek speelt. Het kind draagt een korte broek en een top met korte mouwen met een luipaardmotief.

K4: De koorddansende Eekhoorn in de Boom

Op deze geluksplek vind je een speeltuin die goed verstopt is onder de bomen. Kijk goed naar boven, want met een beetje geluk zie je de eekhoorns spelen in de bomen! Deze plek ligt in Melick en is ook een geluksplek voor volwassenen.

Meer over deze geluksplek

K5: De slimme Vos in het Bos

Je ziet ze niet, maar ze wonen hier wel: vossen! Vossen zijn heel slim. Jij ook? Deze plek ligt in Herkenbosch en is ook een geluksplek voor volwassenen.

Meer over deze geluksplek

Een meisje bukt naast een boom in het bos.
Het bovenste deel van het wiel van de Gitstappermolen. Rechts zien we twee kinderen die over een muurtje naar beneden kijken om te kijken hoe het wiel water rondpompt.

K6: De Vlinders van het Rad

Er vliegen hier in de lente en in de zomer een heleboel mooie vlinders! Vlinders spelen graag en spelen maakt ons gelukkig! Speel jij ook graag? Deze plek ligt in Vlodrop en is ook een geluksplek voor volwassenen.

Meer over deze geluksplek