Ontdek Roerdalen

Bourgondisch genieten, samen op avontuur of heerlijk tot rust komen in de natuur: het kan allemaal in Roerdalen. Ontdek onze zes kerkdorpen, natuurgebieden en gastvrije horeca-gelegenheden op úw manier.

Op pad in Roerdalen

Ontspannen wandelen of fietsen? Sportief de bossen in? Op vakantie met uw paard? Avontuurlijk erop uit of lekker luxe genieten? In Roerdalen kan het allemaal! Alleen, met z'n tweetjes, in een groep of met het hele gezin: verken Roerdalen op de manier die het beste bij u past.

Op pad in Roerdalen

Twee kindjes huppelen over een bospad
We zien de Roer met daarop twee groene kano's. In elke kano zitten twee personen die we met rode roespanen over het water zien varen. De omgeving is bosrijk en zonnig.

Mooi Roerdalen

Roerdalen hoort samen met de Veluwe, Drenthe en Midden-Brabant thuis in het rijtje van waardevolle cultuurlandschappen in Nederland. Geniet van de ruimte, de rust en laat u verrassen door het afwisselende landschap en de prachtige plekjes die Roerdalen rijk is.

Mooi Roerdalen

Eten, drinken en slapen

Even bijkomen van al die nieuwe indrukken? In Roerdalen zorgen we goed voor de inwendige mens. Bovendien slaapt u als een roosje op één van de vele, gastvrije overnachtingsplekken. Proost, eet smakelijk en slaap lekker!

Eten, drinken en slapen

We zien twee glazen champagne die worden ingeschonken met een rood drankje. De mensen die het drankje inschenken liggen tussen het droge gras.
Een oldtimer mini rijdt over de weg

Parkeren

Er is voldoende parkeergelegenheid als u Roerdalen wilt bezoeken. Op onderstaande kaart vindt u zowel de parkeergelegenheden rondom Nationaal park de Meinweg als de overige handige parkeerplaatsen. Klik op de parkeerplaats en u kunt er direct naartoe navigeren met Google Maps. 

Naar de parkeerplaatsen in Google Maps

In de omgeving

Roerdalen is de ideale plek om te verblijven als u van plan bent om steden als RoermondMaastricht of Venlo te ontdekken.

Een kijkje nemen over de grens in Duitsland, bijvoorbeeld in het gezellige Wassenberg? Ook dan is Roerdalen de ideale plek om aan het einde van een dagje citytrippen weer helemaal tot rust te komen.

Zicht op het oude centrum van Roermond. We zien links een boulevard met historische panden, in het midden water met bootjes en rechts een oude brug die over het water loopt.

Activiteiten in en rond Roerdalen

Nieuwsgierig naar wat er binnenkort te zien en te doen is in Roerdalen?

Hart van Limburg en UitTipsLimburg houden het bij in hun activiteitenkalenders.

Bekijk de agenda's

Op de voorgrond een rode klaproos in bloei. Op de achtergrond een weg met in de berm een geparkeerde fiets. Aan de fiets hangt een groene fietstas. Het weer is zonnig en de hemel helder blauw.