In 2009 vond een amateurarcheoloog hier een Romeinse schat van bijna 2000 jaar oud. De schat bestond uit 65 zilveren en 6 gouden munten uit het jaar 69 na Christus. De Bataafse Opstand zorgde in die tijd voor grote onrust in Montfort en omstreken. Wie zou hier toen geld verstopt hebben? Vijf munten uit de schat zijn hier uitvergroot te vinden langs de Vlootbeek. Volg het pad tot aan het muurtje bij de weg, 500 meter verder. Vanaf het muurtje heeft u een prachtig uitzicht op het landelijke panorama van Montfort.

Locatie in Montfort

Sweeltjesbosweg in Montfort. Parkeer bij infobord ’t Sweeltje van het Limburgs Landschap. Loop vanaf de parkeerplaats naar wandelknooppunt 34. Loop dan richting knooppunt 2. Over het bruggetje is de geluksplek. Via knooppunt 7-3-1 komt u weer terug bij de parkeerplaats. De lengte van de route is ongeveer 6 kilometer.

Coördinaten Global Positioning System (GPS): 51.13028, 5.95726.

Open in Google Maps

We zien op de voorgrond een stenen muurtje met een uitvergroot voorbeeld van een munt uit de schat die op deze plek is gevonden in 2009. Op de achtergrond zien we een landschap met bomen.