Vanaf deze geluksplek ziet u goed hoe de grote, neo romaanse kerk op een helling ligt: een kerkberg. De kapel in het dal staat onder hemelhoge treurwilgen en beuken. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd deze kapel verwoest, maar na de oorlog bouwde de buurt de kapel weer op. Dit gebeurde met duurzame materialen: een vloer van natuursteen, muren van veldbrandsteen, hardstenen zuilen, een smeedijzeren hek en muizentanden boven aan de zijgevels. Een fraai staaltje vakmanschap!

Locatie in Vlodrop

Deze geluksplek vindt u bij de kapel achter de Sint Martinuskerk in Vlodrop. De kapel ligt aan de kruising van de Kerkbergweg en de Kasteelweg. Parkeren kan op de Markt.

Coördinaten Global Positioning System (GPS): 51.12998, 6.07652.

Open in Google Maps

Haal hier uw Gouden Gelukstip op!

Bij deze Geluksplek hoort een Gouden Gelukstip: een tip of opdracht die u helpt met het werken aan uw eigen geluk. Haal de Gouden Gelukstip op bij Slijterij - Wijnboetiek Het Steenhuis aan de Grootestraat 3 in Vlodrop.

We zien de zijkant van een stenen kapelletje met rond, gebogen dak. De kapel staat op een heuvel en onderaan de heuvel loopt een beek. Boven de kapel zien we de kale takken van twee grote treurwilgen. Ze hangen over de kapel en over het water.