Haal alles uit uw zomervakantie in Roerdalen! We hebben een aantal leuke zomertips voor een dagje uit in Roerdalen op een rijtje gezet. Laat u deze zomer verrassen door wat Roerdalen u te bieden heeft.

Verken Roerdalen vanuit een kano!

Bent u graag sportief bezig? Stap deze zomer dan in een kano en ervaar Roerdalen vanaf het water. Geniet van de rust en alle prachtige plekjes die onze gemeente te bieden heeft. Kano over de prachtige Roer langs lichtglooiende akkers, weilanden, hoge populieren en fruitgaarden. Misschien ziet u wel een bever of ijsvogel onderweg. Er zijn verschillende routes. Kijk voor meer informatie op de pagina Op en aan het water.

Een rondje langs de kastelen

Wat dacht u van een rondje langs de kastelen? Bij Kasteel Daelenbroeck begint de prachtige Rode Beek-route. Na afloop kunt u uitrusten op het terras op de binnenplaats. Bij Kasteel Montfort kunt u een rondleiding volgen en na afloop een kasteelbiertje drinken op het kasteelterras. Vraag bij de kassa naar de wandel- en fietsroutes door de Heerlickheit Montfort. Tot slot is er ook nog Kasteel Aerwinkel: het meest romantische landgoed-kasteel van Midden-Limburg. Naast het kasteel ligt Gasterij Aerwinkel waar u voor een hapje en drankje terechtkunt. Let op: de Gasterij is alleen geopend op zondagen.

Maak uw eigen wandel- of fietsroute!

Bent u een fanatieke wandelaar of fietser? Wij raden je de Geluksroute Roerdalen aan. Dertig kilometer wandel- of fietsplezier langs bijzondere plekken van Roerdalen.

Ontdek de historie

Bent u al bekend met de rijke geschiedenis van Roerdalen? Breng een bezoek aan de prachtige basiliek in Sint Odiliënberg en het Roerstreekmuseum dat naast de basiliek ligt. Of neem een kijkje in het Roerdriehoeksmuseum in Montfort. Kom meer te weten over de Roerstreek tijdens de Tweede Wereldoorlog. Of neem de tijd om de historie van de eeuwenoude Gitstappermolen in Vlodrop-Etsberg in u op te nemen.