Tijdens de feestdagen lekker een frisse neus halen? Er zijn mooie grensoverschrijdende wandelroutes die u kunt volgen via de knooppunten. 

De gemeentes Roerdalen en Wassenberg beschikken over een uitgebreid wandelroutenetwerk aan de hand van knooppunten dat veel mogelijkheden biedt. In Roerdalen ligt zo’n 190 kilometer en in Wassenberg ruim 90 kilometer aan dubbelzijdige bewegwijzerde routes. 

Wandeling Rothenbach – Vlodrop Station 

De eerste wandeling Rothenbach – Vlodrop Station is 12 kilometer en gaat door de wonderschone natuur van Nationaal Park de Meinweg en Natuurpark Swalm-Nette. De route leidt ook langs de Rode Beek die net over de grens met Duitsland ontspringt.  Starten kan op drie plekken waar u gratis de auto kunt parkeren. 

Wandeling Vlodrop - Effeld 

In de tweede wandeling Vlodrop – Effeld is een nieuwe wandelverbinding langs rivier de Roer opgenomen. Deze route gaat door landelijk gebied, langs de prachtige Effelder Waldsee en door het dorp Effeld met z’n gezellige restaurants en terrassen. Deze wandeling is 10 kilometer en er kan op 4 locaties gestart worden. 

Geluksplekken 

Beide routes komen langs verschillende geluksplekken die door de inwoners van de gemeentes Roerdalen en Wassenberg zijn aangewezen. Op deze plekken kunt u uw geluk wat groter maken. 

Gratis ophalen

De grensoverschrijdende themawandelingen zijn gratis op te halen bij de VVV-agentschappen in Roerdalen, Naturpark-Tor Wassenberg, VVV Roermond en via www.webshophartvanlimburg.nl

De routes zijn voorgekomen uit een samenwerking tussen de gemeente Roerdalen en de gemeente Wassenberg met medewerking van Routebureau Noord- en Midden-Limburg en Limburg Marketing. En mede mogelijk gemaakt door het INTERREG V A-Programma Deutschland-Nederland en medegefinancierd door de Europese Unie (EU).