Zaterdag 21 mei wordt van 14.00 tot 16.30 uur het hondenspeelveld in Herkenbosch officieel geopend door wethouder Loes Vestjens. Het hondenspeelveld ligt aan de Schaapsweg naast het voetbalveld in Herkenbosch.

Veilig en onbezorgd spelen

Voor honden is sociaal contact met soortgenoten heel belangrijk. Dat is helaas niet altijd mogelijk. Honden met een sterk jachtinstinct, bijvoorbeeld, kunnen niet veilig loslopen. Drie inwoners uit Herkenbosch namen daarom samen het initiatief om een omheind hondenspeelveld in te richten. Een plek waar honden op een veilige manier met elkaar kunnen spelen en de baasjes onbezorgd kunnen genieten. Het initiatief is nu samen met gemeente Roerdalen gerealiseerd.

Hond- én mensvriendelijk

Stichting Hondenspeelveld Herkenbosch is opgericht om op duurzame wijze de samenwerking met belangstellenden mogelijk te maken. Er wordt al volop gebruik gemaakt van het speelveld. Het veld is hond- én mensvriendelijk ingericht met bomen die schaduw geven en een picknickset voor de baasjes om te kunnen zitten.

Demo's en tombola

Tijdens de opening op 21 mei zijn er demonstraties op het gebied van behendigheid en coaching van kinderen met behulp van honden. Er is gelegenheid om kennis te maken met andere hondenbaasjes en om ideeën uit te wisselen over hoe we het speelveld op nóg meer manieren kunnen gebruiken.

Er is gelegenheid tot het kopen van lootjes voor een tombola. Er zijn mooie prijzen te winnen, mede mogelijk gemaakt door lokale ondernemers. De opbrengst van de tombola komt ten goede aan de Stichting Hondenspeelveld Herkenbosch zodat er in de toekomst meer activiteiten gerealiseerd kunnen worden.

Rond 16.00 uur start de tombola en worden de winnende lootjes getrokken. Uw naam is genoteerd bij de lootjes, dus mocht u niet aanwezig kunnen zijn bij de trekking, weet dan dat uw prijs voor u wordt vastgehouden.

Honden zijn welkom

Honden zijn 21 mei uiteraard welkom, maar houd er rekening mee dat in verband met demo's en de hoeveelheid honden ze waarschijnlijk aangelijnd moeten blijven.

We zien drie vrouwen op een bankje in een omheind veld. Het zijn de initiatiefnemers van het hondenspeelveld in Herkenbosch. Hun hond is ook zichtbaar op de foto.