RSS

Nieuwe fietsroutes Grenzgeschichte(n)

Op zondag 6 mei zijn tijdens een bijeenkomst bij Fletcher Landhotel Bosrijk in Roermond drie nieuwe fietsroutes en een wandelroute geopend. De routes horen bij het project Grenzgeschichte(n) dat betrekking heeft op de gebeurtenissen in de grensstreek tijdens de laatste periode van de Tweede Wereldoorlog.

Het project Grenzgeschichte(n) gaat over de geschiedenis (Geschichte) en over de verhalen (Geschichten) uit die periode in dit grensgebied. De gemeenten Niederkr├╝chten, Roerdalen en Roermond willen deze gebeurtenissen gezamenlijk vertellen en daarbij ook aandacht schenken aan het samen opkomen voor vrijheid en vrede. Flyers van de wandel- en fietsroutes zijn verkrijgbaar bij de gemeenten Niederkr├╝chten, Roerdalen en Roermond, bij de VVV Midden-Limburg en bij het Fletcher Landhotel Bosrijk Roermond.

De fietsroutes, die u hieronder kunt downloaden, voeren langs verschillende plekken waar tijdens de Tweede Wereldoorlog bijzondere gebeurtenissen hebben plaatsgevonden. Het geeft de fietser een idee van de bezetting en bevrijding van deze streek, met nadruk op de zware gevechtshandelingen en de voorbereiding daarop in de winter van 1944 en 1945.

Het project Grenzgeschichte(n) is mogelijk gemaakt door het INTERREG VA Programma Duitsland-Nederland en mede gefinancierd door de Europese Unie (EU).