Vandaag is het de Internationale Dag van het Geluk. We leggen je graag uit waarom we het belangrijk vinden om hierbij stil te staan. Ook delen we de 10 pijlers van Geluk, de basis van ‘Klein Geluk uit Roerdalen.’

Wat is de Internationale Dag van het Geluk?

Wereldwijd hebben we te maken met grote opgaven. Denk aan uitdagingen op het gebied van vrijheid, gelijkheid, goed samenleven en klimaat. Dit zijn grote en ingewikkelde thema’s die zorgen voor onrust, verdriet en een gevoel van machteloosheid. Maar wat kunnen we doen om onszelf, ondanks al die opgaven, toch gelukkig te voelen? In 2012 werd 20 maart door Verenigde Naties uitgeroepen tot officiële ‘International Day of Happiness’. Op deze dag staat de hele wereld stil bij de waarde van geluk.

Pijlers van geluk

Er zijn allerlei manieren om te werken aan je eigen geluk. Bijvoorbeeld door doelen te stellen, iemand een compliment te geven, goed voor jezelf te zorgen of samen eens lekker te lachen. De dingen die je zelf kunt doen om te werken aan groter geluk, hebben we vastgelegd in de tien pijlers van geluk. Deze pijlers vormen de basis van ‘Klein Geluk uit Roerdalen’.

Elke dag een geluksdag

In Roerdalen staan we op 20 maart stil te staan bij de Internationale Dag van het Geluk. Nóg liever willen we dat voor inwoners en bezoekers van Roerdalen, élke dag een geluksdag is. Op deze website, op onze Facebook-pagina(externe link) en op ons Instagram-account(externe link) hopen we je hier het hele jaar door in te motiveren en inspireren.