In de serie ‘Het geluk van…’ vragen we inwoners en ondernemers uit Roerdalen wat Klein Geluk voor hen betekent. Dit doen we op hun favoriete Geluksplek. Deze maand spreken we met Marianne Janssen-Willems die Geluksplek #18 – De Loungebank aan de Roer koos als haar favoriete Geluksplek. Marianne is eigenaar van het bedrijf ‘Op een Blaadje’ en geeft mensen advies en begeleiding om de natuur terug te brengen in hun keuken, vitaliteit en gezondheid.

Je helpt mensen met het terugbrengen van natuur in hun leven. Hoe doe je dat precies?

“Dat doe ik door het geven van lezingen, kruidenwandelingen, kookworkshops en voedingsadvies. Als je energie hebt en vitaal bent kun je makkelijker doen wat je van plan bent. En als je doet wat je van plan bent geeft dat voldoening. Door gezond te eten zorg je goed voor je lichaam en geest. Het is niet saai en niet iedereen hoeft het bos in om brandnetels te plukken. Ik zorg dat het bereikbaar is en dat het past bij jouw manier van doen want dan werkt het. Lichamelijk en geestelijk gezond leven is uitproberen. Dat zijn pijler 8 en 9 van Klein Geluk.”

Waarom vind je gezonde voeding zo belangrijk?

“We zijn evolutionair gezien niet gemaakt om welvaartsvoedsel te eten. Denk aan elke dag vlees, of kant-en-klaar producten. Het is soms lekker en verleidelijk maar je wordt er ook moe van en dik. Ik vind het belangrijk om te laten zien dat je heerlijk kunt eten terwijl je werkt aan je welzijn. Je lichaam heeft bouwstenen nodig. Weten we nog waar we die vandaan moeten halen? Hoe zorg je bijvoorbeeld dat je sterke nagels houdt en een dikke bos haar? Of een mooie huid met een blos op je wangen. Voeding is hierbij een toverwoord. Daarin schuilt zoveel kracht.”

Je koos Geluksplek #18 – De Loungebank aan de Roer als jouw favoriete Geluksplek. Waarom?

“In 2015 kwamen we in Vlodrop wonen en liep ik tussen het verbouwen door een rondje met de hond. De omgeving was helemaal nieuw voor me. Ik liep de straat uit en volgde de Roer. Daar kwam ik bij Geluksplek 18 uit. Op dat moment schoot er een ijsvogel voorbij en liet een wielewaal zich horen en het kabbelende water klonk als constante factor. Hoe dichtbij geluk kan zijn heb ik daar ervaren. Diezelfde wandeling maak ik nog minstens één keer per week. Het is nu zelfs mijn inventarisatiegebied voor vogels.”

Wat betekent Klein Geluk voor jou?

“Geluk zit altijd in kleine dingen. In het samenvallen met het nu. Los van alle zorgen, van gisteren en van morgen. Tijd voor een praatje met iemand in het voorbijgaan. Emoties delen, iemand opmerken en waarderen. Wellicht ergens mee helpen of iets uitdelen. Zoals wij bijvoorbeeld doen met onze B&B. Deze mooie plek vraagt erom gedeeld te worden. Tussen de Bruggen, een plek om weg te dromen.”

Wilt u net als Marianne delen wat geluk voor u betekent? Mail ons via kleingeluk@roerdalen.nl.