Klein Geluk is er niet alleen maar als de zon schijnt of op je verjaardag. Juist in moeilijke tijden is het goed om erbij stil te staan en er troost en hoop aan te verbinden. Maar hoe doe je dat? En hoe doen anderen dat? Om u te inspireren vragen we inwoners en ondernemers uit Roerdalen wat Klein Geluk voor hen betekent. Dit doen we op hun favoriete Geluksplek. We trappen af met Laurens Bijl bij Geluksplek #09 – De Torens van de Basiliek. Laurens is Programmamanager Duurzaamheid, Teamleider Communicatie en Gelukscoördinator bij gemeente Roerdalen.

Laurens, je bent Gelukscoördinator in Roerdalen. Wat doet een Gelukscoördinator?

“Ik begeleid de medewerkers van de gemeente om anders te leren werken. In alles wat we doen vinden we respect, gelijkwaardigheid, vertrouwen en verantwoordelijkheid heel belangrijk. Als het goed is merkt u dit als inwoner als u contact heeft met de gemeente. Ik zorg er ook voor dat de gemeente zoveel mogelijk samenwerkt met inwoners. We willen er graag samen met inwoners en ondernemers voor zorgen dat het goed wonen, werken en leven is in Roerdalen. Daarnaast ben ik actief betrokken bij de Geluksweek. Ik hoop dat we die volgend jaar weer samen met u kunnen organiseren.”

Waarom vindt gemeente Roerdalen geluk zo belangrijk?

“We vinden het belangrijk dat iedere inwoner kan meedoen in Roerdalen, op welke manier dan ook. Hierbij willen we dat inwoners en dorpen zelf en samen zoveel mogelijk zelf de regie hebben over hun leefomgeving. Hiervoor is vertrouwen nodig in de overheid en tussen inwoners onderling. Vertrouwen, meedoen, en betrokken zijn bij je omgeving dragen bij aan geluk. En met gelukkige inwoners maken we Roerdalen nóg mooier.”

Je koos Geluksplek #09 – De Torens van de Basiliek als jouw favoriete Geluksplek. Waarom?

“Een paar jaar geleden zat ik hier met mijn zoon. Op het bord bij de Geluksplek staan vragen die je helpen om te werken aan je eigen geluk. We spraken samen over één van de vragen. Dat leverde een mooi gesprek op over belangrijke dingen in het leven. Deze plek is dus niet alleen een pareltje in Roerdalen, het is ook een mooie herinnering met mijn zoon.”

Wat betekent Klein Geluk voor jou?

“Ik voel klein geluk als ik contact heb met andere mensen. Als we samen werken aan een duurzame en rechtvaardige wereld. Maar ik word ook gelukkig van ‘kleine’ dagelijkse dingen, zoals de zang van de eerste leeuwerik boven het veld achter mijn huis in het vroege voorjaar.”

Wilt u net als Laurens delen wat geluk voor u betekent? Mail ons via kleingeluk@roerdalen.nl.

We zien Laurens, gelukscoördinator van gemeente Roerdalen bij het Geluksbord staan bij Geluksplek 9: de Torens van de Basiliek. Op de foto staat een roze balk met daarin de tekst: Het geluk van... Laurens