Op zondag 24 september opent wethouder Jacqueline Westhelle-Aelen om 11.00 uur de hindernisbaan voor ruiters en menners in Nationaal Park De Meinweg. De baan ligt er al enkele jaren en werd de afgelopen maanden grondig opgeknapt en vernieuwd. Dit gebeurde in samenspraak met hippische partners in Roerdalen.

Voor recreanten en topsporters

De vernieuwde hindernisbaan bestaat uit spring-, trail- en menhindernissen. De meeste hindernissen zijn gemaakt van eikenhouten stammen afkomstig uit de bossen uit onze eigen gemeente. Ook liggen er tractorbanden en is er gewerkt met natuurlijke hindernissen. Er zijn hindernissen voor beginners en gevorderden. Zo is de baan aantrekkelijk voor recreanten en professionals.

Gevarieerd aanbod 

Over de vernieuwde hindernisbaan zegt wethouder Jacqueline Westhelle-Aelen: “Gemeente Roerdalen is een gemeente met veel hippische bedrijvigheid. In onze gemeente ligt 150 kilometer ruiterpad. Ook zijn er in Roerdalen ook diverse horeca- en overnachtingslocaties voor ruiters met paard. Er zijn meerdere maneges en verschillende aanbieders van huifkartochten. De vernieuwde hindernisbaan sluit perfect aan bij de ambitie van de gemeente om een gevarieerd aanbod te ontwikkelen waarmee we paardenliefhebbers zo goed mogelijk bedienen.”

Programma 24 september

  • 11.00 uur: Openingshandeling en demonstratie
    Wethouder Jacqueline Westhelle-Aelen verzorgt om 11.00 uur de officiële openingshandeling waarbij de nieuwe naam van de hindernisbaan wordt onthuld. Aansluitend geeft projectleider Suzanne Bouten een demonstratie waarin ze meer vertelt over de nieuwe hindernissen.

  • 12.00 tot 15.00 uur: Gratis cross- of trailles
    Ter ere van de opening biedt de gemeente twintig ruiters een gratis cross- of trailles aan. Deze lessen vinden plaats op 24 september tussen 12.00 en 15.00 uur, aansluitend aan het openingsmoment. Wilt u samen met uw paard meedoen aan deze les? Stuur een e-mail naar info@eventingplus.nl. Er zijn slechts twintig plekken dus wees er snel bij. Vol is vol!

  • 11.00 – 18.00 uur: Open Dag bij Rijstal Venhof
    Rijstal Venhof bestaat vijftig jaar en zet daarom van 11.00 tot 18.00 uur de manegedeuren open. Er zijn diverse shows en demonstraties zoals Natural Horsemanship, vrijheidsdressuur en demonstraties van onze ruiters. Er staat een paardensimulator om een uitgebalanceerde zit te oefenen. Kinderen kunnen ponyrijden en hun behendigheid testen op een stokpaardjes-parcours. Om 16.00 uur komt de antieke paardenkoets van Bierbrouwerij Brand langs, getrokken door prachtige trekpaarden. Deze koets komt speciaal voor het jubileum naar Venhof toe en is meer dan de moeite waard om te bekijken.

Parkeren op 24 september

Bezoekers van de opening kunnen parkeren bij Rijstal Venhof, Venhof 2 in Herkenbosch. Tussen Venhof en de hindernisbaan rijdt een koets op en neer. Lopen kan ook. Dit duurt ongeveer 15 minuten. Deelnemers aan de cross- of trailles van Suzanne Bouten kunnen hun trailers parkeren bij de hindernisbaan. De baan ligt op de hoek van de Verlengde Wijngaardstraat en de Venweg in Herkenbosch.

Meer informatie

Na de heropening op 24 september is meer informatie over de hindernisbaan te vinden op deze website en op www.paardrijdenlimburg.nl(externe link).