Vanaf voorjaar 2024 krijgt Roerdalen zes Geluksinfopunten. Bij deze Geluksinfopunten kunnen toeristen alle informatie vinden voor een inspirerend bezoek aan het groene Roerdalen. De zes betrokken ondernemers werkten samen met de gemeente een opzet uit. Het college heeft dit voorstel goedgekeurd. Beter gastheerschap, meer betrokkenheid en lokale kennis vormen pluspunten vergeleken met de huidige VVV-servicepunten. 

Bij de Geluksinfopunten kunnen bezoekers van Roerdalen terecht voor toeristische informatie. Bijvoorbeeld voor kaarten met fiets- en wandelroutes of informatie over de 26 geluksplekken van Roerdalen. De Geluksinfopunten zijn te vinden bij Brasserie de Boshut in Herkenbosch, Oetsjpanning de Meuleberg in Melick, Camping Biej de Vogel in Montfort, Landal Landgoed Aerwinkel in Posterholt, het Roerstreekmuseum in Sint Odiliënberg en Boerderijhoeve Schurenhof in Vlodrop.

Sneller schakelen

Wethouder Jan Smits over de nieuwe aanpak: “Roerdalen heeft veel moois te bieden en daar willen we zoveel mogelijk bezoekers van laten genieten. Daar hoort goede, actuele en uitnodigende informatie bij. De Geluksinfopunten maken bezoekers wegwijs op het gebied van wandelen, fietsen, paardrijden, winkelen, eten, drinken en overnachten in Roerdalen en de regio.  We steken vanaf volgend jaar samen met de ondernemers onze handen uit de mouwen om dit zelf te organiseren. Zo kunnen we onze bezoekers nóg gastvrijer verwelkomen. Het eigen beheer zorgt ook voor betrokken en enthousiaste ondernemers, dat vind ik ook een mooi pluspunt!”

Meer eigen regie 

Mark Jansen van Landal Landgoed Aerwinkel vult wethouder Jan Smits aan: “Ik vind het belangrijk dat wij samen met de gemeente en de ondernemers deze kans krijgen om onze toeristen op een goede wijze op pad te kunnen sturen in onze mooie omgeving. Wij kunnen nu onze eigen draai geven aan de invulling en uitstraling van de zes Geluksinfopunten. De informatie kan hierdoor ook beter aansluiten op ‘Klein Geluk uit Roerdalen’, het visitekaartje van onze gemeente. Samenwerken met andere ondernemers uit Roerdalen gaat makkelijker en kan voortaan ook met ondernemers die geen lid zijn van Limburg Marketing/VVV.”

Op tijd voor het hoogseizoen van 2024

Het contract met Limburg Marketing voor de VVV-Servicepunten stopt per 1 januari 2024. Voor de regiopromotie blijft Roerdalen wel bij Limburg Marketing aangesloten. Op dit moment zijn de zes ondernemers in samenwerking met gemeente Roerdalen bezig met de voorbereiding. Zo wordt er hard gewerkt aan een aantrekkelijke inrichting van de Geluksinfopunten. Het is de bedoeling dat de punten eind maart helemaal klaar zijn voor het toeristische hoogseizoen van 2024. Dan volgt ook de feestelijke opening.