In het eerste weekend van oktober (1 en 2 oktober) vindt Kunststroom Roerdalen-Wassenberg plaats. Ook ateliers in Roerdalen hebben de gelegenheid gekregen hun deuren open te stellen. Een aantal kunstenaars stelt zich graag alvast even aan u voor.

Jacoba Janssen

Na 20 jaar als keramiste te hebben gewerkt, waar Jacoba(externe link) heeft geprobeerd klei en glas te combineren, is haar fascinatie voor glas ontstaan. Ze werkt zoveel mogelijk met gerecycled materiaal, oxides, koper en titanium. Haar inspiratie haalt ze uit de natuur en de voorwerpen om haar heen. De ene keer vertaalt ze dit in geabstraheerde bloemen of vogels, de andere keer in schalen. Tijdens haar fietsreis naar Santiago de Compostella heeft ze zich laten inspireren door putdeksels. Die verwerkte ze later in schalen.

Een kunstwerk van groen en blauw glas in de vorm van een ronde schaal. Het kunstwerk staat in de buitenlucht op een betonnen sokkel.
Een abstracte schets in zwart en wit met een menselijk figuur dat bukt en met de handen naar de enkels grijpt.

Jos Hansen

Jos(externe link) uit Posterholt werkt figuratief. Soms beheerst en ingetogen. Dan weer expressief neigend naar abstractie. Jos tekent en schildert al vanaf zijn kinderjaren. Buiten een korte periode Kunstacademie en enkele cursussen, heeft hij het vooral zichzelf aangeleerd. Zijn grote inspiratiebron is de natuur. Hij werkt graag in zwart/wit met houtskool of met inktpen. Hij wisselt af tussen tekenen (zwart-wit) en schilderen (kleur).

Marlie Verboeket

Marlie(externe link) maakt in haar schilderwerken de kracht en kwetsbaarheid van de vrouw zichtbaar. Haar passie begon 20 jaar geleden met wekelijkse tekenlessen. Inmiddels is deze hobby haar lust en leven waar zij als kunstenaar én als coach professioneel mee bezig is. Haar stijl kenmerkt zich door de natuur- en spirituele elementen. Haar wens is om mensen met haar schilderijen te raken in hun hart, zodat ze daarmee een sprankje hoop, kracht en (h)erkenning kunnen vinden in de structuur van hun eigen leven.

Een schilderij gemaakt met grove penseelstreken in tinten blauw, rood en oranje. We zien het hoofd van een vrouw. Op haar hoofd draagt de vrouw een roodkleurige doek.
We zien Therese Heemels aan het werk aan een hoofdtooi gemaakt van veren en bloemen.

Therèse Heemels

Therèse Heemels uit Posterholt heeft de internationale opleiding tot Master in Dutch Floral Design gevolgd aan het gerenommeerde Boerma Instituut in Aalsmeer. Later in 2004 startte ze haar eigen bedrijf: Floral Experience(externe link). Het atelier en de workshopruimte liggen prachtig landelijk gelegen in het Limburgse Posterholt op de Paalderweg 4. De filosofie van Therèse is om de klant onderdeel van het creatief proces te maken en zo een ongeëvenaarde bloemenervaring te creëren.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over de Kunststroom Roerdalen-Wassenberg 2022? Lees hier verder.