In het eerste weekend van oktober (1 en 2 oktober) vindt Kunststroom Roerdalen-Wassenberg plaats. Ook ateliers in Roerdalen hebben de gelegenheid gekregen hun deuren open te stellen. Een aantal kunstenaars stelt zich graag alvast even aan u voor.

Frits Zeegers

Frits Zeegers uit Herkenbosch is een tweede generatie glazenier/glaskunstenaar. Hij heeft de meesterproef Rheinbach gedaan. Hij werkt in opdracht en maakt vrij werk. Frits houdt zich bezig met glas in lood, brandschilderen op glas, glasfusing en zandstralen. Ook tijdens Kunststroom opent Glasstudio Frits Zeegers(externe link) zijn deuren.

Een kunstwerk van glas en edelstenen in verschillende kleuren hangend aan een bakstenen muur.
Links een goudkleurige ketting met een hanger in abstracte vormen. Rechts twee goudkleurige ringen versierd met abstracte vormen, gepresenteerd op kussentjes van foam.

Gerrie Geelen

De sieraden van Gerrie Geelen uit Posterholt ontstaan spontaan en zijn hierdoor exclusief. Gerrie maakt sieraden van diverse materialen. Denk hierbij aan zilver, brons en titanium. Er zijn verschillende technieken op toegepast, zoals gieten, slingergieten en klinken. Dit ‘klinken’ wordt toegepast bij titanium. De sieraden zijn te bekijken bij Floral Experience aan de Paalderweg 4 in Posterholt.

Guido Heijnen

Guido Heijnen(externe link) uit Herkenbosch geeft zijn foto’s stuk voor stuk een persoonlijke twist. Het begon ooit met een fotocamera met rolletje. Hoewel het toen veelal spelen was, maakt hij nu verschillende series. Het zijn individuele foto’s, maar een serie maakt het af als geheel. Tijdens het bewerken komt de creatieve geest in hem helemaal los. Zo maakt hij de achtergrond zwart, speelt met licht en contrast of tekent erin. “Het is een passie, maar reacties van kijkers geven erkenning”. Guido exposeert tijdens Kunststroom in de Sint Martinuskerk in Vlodrop.

We zien een trein op een rails. De trein is versierd met graffiti kunst in verschillende kleuren. Op de foto zijn in witte lijnen abstracte poppetjes getekend die op de trein zitten en aan het spoort werken.
Abstracte schildering van zes mensfiguren in verschillende tinten blauw, oranje en rood.

Ilona de Graaf

Ilona de Graaf(externe link) uit Sint Odiliënberg ging haar eigen weg na een opleiding aan de academie voor schone kunsten in Leuven. Ilona houdt zich bezig met oplossingen voor schilderkundige problemen. Ze kijkt naar werkelijkheid en abstractie: van de mens voor de spiegel en zijn ziel erachter. Naar de werkelijkheid en de droom en de samenhang ertussen. In haar atelier probeert zij haar filosofie door middel van inspirerende kleuren naar voren te laten komen. Het werk van Ilona de Graaf is te zien in Huis Hoosden op de Hoosden 1 in Sint Odiliënberg.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over de Kunststroom Roerdalen-Wassenberg 2022? Lees hier verder.