In het eerste weekend van oktober (1 en 2 oktober) vindt Kunststroom Roerdalen-Wassenberg plaats. Ook ateliers in Roerdalen hebben de gelegenheid gekregen hun deuren open te stellen. Een aantal kunstenaars stelt zich graag alvast even aan u voor.

Anneke Ver

Anneke van Klein en Co(externe link) uit de poëzie van haar gedachten creatief in klei of in woorden. Ook verwerkt ze keramiek met hout en/of metaal tot een mooi werkstuk. Het decoreren van werkstukken met mooie glazuren is iets waar zij helemaal in op kan gaan. Daarnaast schrijft Anneke gedichten. In haar atelier geeft Anneke workshops aan kinderen en volwassenen. Ze heeft een klein winkeltje waar zij eigen werk verkoopt én een klein aanbod aan keramiekbenodigdheden.

Een kunstwerk op een sokkel gemaakt van hout en keramiek
Een kunstwerk in geometrische vormen van keramiek

Carla Wolfs

Het werk van Carla Wolfs van Keramiek Studio(externe link) bestaat uit abstracte vormen met een herkenbaar lijnpatroon. Door de effecten die zij met lijnen kan bereiken ontstaan er lichte bewegingen. De basisvorm is eenvoudig, vaak een cirkel, ovaal of driehoek. Carla werkt met verschillende kleimengsels en gietporselein. Glazuur is een belangrijk onderdeel van het proces. Het eindresultaat wordt mede bepaald door de gekozen oven; in een elektrische– of gasoven eventueel met toevoeging van soda of zout.

Carmen Heemels

Carmen Heemels(externe link) is beeldend kunstenaar, curator/initiatiefnemer van de non-profit galerie Kunstsalon Kasteel Daelenbroeck(externe link) en docent kunst. Carmen maakt vooral conceptuele kunst en organiseert internationale kunstevenementen. Ze exposeerde in Nederland en in landen wereldwijd. Haar werk is opgenomen in collecties en catalogussen van musea over de hele wereld. Ze heeft verschillende prijzen ontvangen, waaronder “Most Original Work” van Museum Geological en de International award “Outstanding Artistic Leadership”.

Een collage van kunstenaar Carmen Heemels aan het werk in de buitenlucht, in het zand in de buurt van piramides
Abstract werk met witte en blauwe kleuren van Dhyan Vermeulen

Dhyan Vermeulen

Dhyan Vermeulen uit Vlodrop is bijzonder geïnspireerd door luchten, water en vogels. Zij volgde de academie voor Beeldende kunsten in Arnhem. Al heel jong was tekenen en schilderen voor haar een manier om wat vanuit het onbewuste opborrelde te kunnen duiden en een plaats in haar leven te geven. Later kwam daar de poëzie en het schrijven van romans bij. Het werk van Dhyan Vermeulen is Kunststroom in haar eigen atelier te zien aan de Kerkhofweg 2 in Vlodrop.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over de Kunststroom Roerdalen-Wassenberg 2022? Lees hier verder.