Roerdriehoekmuseum

Roerdriehoekmuseum

Het Roerdriehoekmuseum ligt in het centrum van Montfort, dat in de Tweede Wereldoorlog door bombardementen en gevechten zwaar werd getroffen. De generatie die deze periode uit onze geschiedenis daadwerkelijk zelf heeft meegemaakt, valt langzaam maar zeker weg. Voor de huidige en toekomstige generaties is het daarom belangrijk dat de verhalen en voorwerpen uit die tijd bewaard worden.

In het Roerdriehoekmuseum zijn documenten, foto's, uniformen, uitrustingsstukken en gebruiksvoorwerpen te zien die tijdens de periode van Mobilisatie 1939 tot aan de bevrijding in 1945 in de regio gebruikt zijn. Heeft u zelf nog iets uit deze periode en wilt u dit schenken aan het Roerdriehoek museum, neem dan contact op.

Het museum is elke eerste zondag van de maand van 10.00 uur tot 14.00 uur geopend. U kunt ook een afspraak maken voor een rondleiding. Wilt u met een grote groep het museum bezoeken, vraag dan naar de mogelijkheden. Omdat het museum zich op de voormalige hooizolder van een schuur bevindt, is het niet toegankelijk voor rolstoelen.

Dijkstraat 5
6065 AT Montfort
06-15691733
www.roerdriehoek.com