Kasteel Daelenbroeck

In Kasteel Daelenbroeck kunt u terecht voor wellnessarrangementen, vergaderingen, feesten en lekker eten. Ook kunt u er overnachten en genieten van prachtige Kasteelconcerten. Het kasteel bestaat uit de originele Voorburcht, de Hoofdburcht en de kasteelhoeve.

Geschiedenis

Kasteel Daelenbroeck werd begin veertiende eeuw gebouwd door Godfried van Heinsberg, de Gulikse leenheer van Wassenberg. Hij gebruikte het als woon- en als jachtslot. In de loop van de jaren is het slot in handen van verschillende edellieden geweest, die er allemaal op hun eigen manier hun stempel op drukten. Keerpunt was de 80-jarige oorlog. In 1598 werd het kasteel belegerd en dit betekende het begin van de ondergang van de Hoofdburcht. Tot 1999 was alleen de Voorburcht van het kasteel bekend en in gebruik. De huidige eigenaar besloot om de Hoofdburcht te restaureren in de originele stijl met behoud van de historische bouwelementen.

Wat is er te doen?

Op Kasteel Daelenbroeck kunt u stijlvol overnachten en heerlijk dineren. Het kasteel biedt diverse vergaderarrangementen en is dé locatie voor feesten en huwelijken. U kunt er ook terecht voor een High Tea, een lunch of een hapje en drankje. Of laat u verwennen in het beautycentrum.

Kasteellaan 2
6075 EZ Herkenbosch
(0475) 532 465
www.daelenbroeck.nl