Fietsliefhebbers opgelet! Grenspalenklassier organiseert op 8 en 9 juli Xtreme Episch Limburg, een grote fietstocht waarbij ongeveer 200 deelnemers 250 of 500 kilometer fietsen langs de Limburgse landsgrens. In de gemeente Roerdalen zijn er op 7, 8 en 9 juli daarom toffe activiteiten die volledig in het teken staat van fietsen. Gratis, sportief én recreatief!

Op 7, 8 en 9 juli kunt u deelnemen aan deze activiteiten, speciaal voor inwoners van Roerdalen, fietsliefhebbers uit de regio en voor de deelnemers van Xtreme Episch Limburg. Het programma wordt u kostenloos aangeboden door de gemeente Roerdalen in samenwerking met ondernemers, sportclubs en verenigingen uit de omgeving.

Vrijdag 7 juli – Wielercafé met Bram Tankink en Tom Leezer

Bent u een échte wielerfan? Dan mag u deze live talkshow niet missen! Op vrijdag 7 juli komen de deelnemers van Xtreme Episch Limburg aan in Roerdalen, waaronder Bram Tankink en Tom Leezer. Zij sluiten samen met andere oud-profs aan tijdens het wielercafé. De presentatie van de talkshow is in deskundige handen van Sander Kleikers.

Oud professioneel wielrenner Bram Tankink gekleed in wielerpak met helm en zonnebril.
Bram Tankink. Foto via Grenspalenklassieker.

Zaterdag 8 juli – Mountainbike clinic voor jonge fietsfanaten

Altijd al eens willen proberen of mountainbiken iets voor jou is? Ben je 8 jaar of ouder? Doe 8 juli dan mee aan de mountainbike clinic, verzorgt door Mountainbikeclub Discovery en Watersley R+D Offroad Team. Onder begeleiding van professionele trainers ga je aan de slag met remmen, sturen, klimmen en dalen. Je leert hoe je een mountainbike controleert en hoe je je helm op de juiste manier draagt. Je maakt kans op een mooie prijs, uitgereikt door oud professioneel wielrenner Bram Tankink. We sluiten af met een hapje en drankje. Heb je zelf geen mountainbike? Geen probleem! De fietsspecialisten van Boom Tweewielers uit Montfort zorgen ervoor dat er een mountainbike voor je klaarstaat.

  • Start rond 14.00 uur, definitieve tijd en locatie ontvang je per e-mail.
  • Aanmelden? Stuur een e-mail naar Sem Litjens via sem.litjens@roerdalen.nl. Geef in de e-mail aan hoe oud je bent (minimaal 8 jaar oud). Geef ook aan of je een mountainbike wilt lenen. Sem laat je per e-mail weten waar je moet zijn en hoe laat je wordt verwacht.
Een groep mensen op een mountainbike in het bos.
Foto via Mountainbikeclub Discovery.

Zondag 9 juli – 30 kilometer Klein Geluk op de fiets

Speciaal voor de recreatieve fietser organiseert Stichting Fietsvierdaagse De Roerstreek een fietstocht van ongeveer 30 kilometer door de gemeente Roerdalen. Fiets langs de mooiste plekjes en ervaar Klein Geluk uit Roerdalen per fiets. De fietstocht eindigt met een muzikaal onthaal bij Café Restaurant Rijstal Venhof. Hier bent u van harte welkom om bij te komen onder het genot van een hapje en drankje. Ook vertelt Stichting Fietsvierdaagse De Roerstreek u hier graag meer over de Fietsvierdaagse die 15, 16, 17 en 18 augustus plaatsvindt.

Een groep fietsers op een fietspad
Foto via Stichting Fietsvierdaagse De Roerstreek

We zien u graag in Roerdalen tijdens één of meer van bovenstaande activiteiten en wensen u veel fietsplezier! Heeft u nog vragen over het programma? Neem contact op met Sem Litjens via sem.litjens@roerdalen.nl.