Roerdalen is een gemeente boordevol klein geluk, groen, rust en ruimte. Een plek waar inwoners graag erop uit gaan en toeristen graag op bezoek komen. Dit wil de gemeente graag ook de komende jaren zo houden. Toerisme en recreatie spelen een belangrijke rol. Het draagt bij aan ondernemerschap, werkgelegenheid en de leefbaarheid in de dorpen. Daarom werkt de gemeente de komende maanden aan een nieuwe aanpak voor toerisme en recreatie. Samen met inwoners, ondernemers en samenwerkingspartners. 

Speerpunten

In de nieuwe aanpak legt de gemeente speerpunten vast voor de komende vier jaar. Deze moeten ervoor zorgen dat Roerdalen aantrekkelijk en gastvrij blijft met aandacht voor de natuur. Daarnaast is het streven dat de lusten en lasten van recreatie en toerisme voor inwoners in balans zijn. Ook kijkt de gemeente naar bruikbare trends en ontwikkelingen en de verbinding tussen toerisme en recreatie. 

Samen doen

Wethouder Jan Smits: “In onze omgevingsvisie staat al welke ontwikkelingen passen bij Roerdalen voor toerisme en recreatie. Denk hierbij aan het versterken van het recreatieve routenetwerk en ruimte voor kleinschalige recreatie in het buitengebied. Binnen deze kaders kunnen we nog meerdere kanten op. We hebben hier zelf natuurlijk wel ideeën over. Maar we willen graag ophalen hoe onze ondernemers en inwoners erover denken. Het doel van onze aanpak is trouwens niet persé om meer bezoekers te trekken. Het gaat ook om kwaliteit, een betere verdeling, langer verblijf of aanbod voor nieuwe doelgroepen.”

Aanpak

De gemeente organiseert verschillende bijeenkomsten:

  • Op zaterdag 4 februari tussen 9.30 en 12.30 uur is er een (in)loopbijeenkomst voor inwoners. Locatie is De Gitstappermolen, Gitstappermolenweg 3, Vlodrop. Aanmelden is niet nodig.
  • Op maandag 6 februari van 19.30 tot 21.30 uur is er een bijeenkomst voor ondernemers. Locatie is Nooit Gedacht, Diergaarderweg 4, Montfort. Aanmelden kan per mail: kleingeluk@roerdalen.nl(externe link)
  • Op woensdag 8 februari van 10.30 tot 12.30 uur is er een tweede bijeenkomst voor ondernemers. Locatie is Oetsjpanning De Meuleberg, Waterschei 71, Melick. Aanmelden kan per mail: kleingeluk@roerdalen.nl(externe link)

Daarnaast zijn er gesprekken met samenwerkingspartners. Ook is er een bijeenkomst voor raadsleden. Alle ideeën samen verwerkt de gemeente in een nieuw plan dat wordt opgenomen in de Kadernota 2024. 

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op de pagina Aan de slag met recreatie en toerisme in Roerdalen(externe link). Het mailadres voor vragen is: kleingeluk@roerdalen.nl(externe link).